kaufland.hr/recepti
Sočni odresci s ljutom salatom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
25 gUgljikohidrati
-
51 gBjelančevine
-
16 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
25 g Ugljikohidrati,
51 g Bjelančevine,
16 g Masti
Sastojci (4 porcije)
800 g | Irish beef junećeg buta |
125 g | rukole |
250 g | mini rajčica |
1 | ljuta papričica |
500 g | bijelog graha (iz konzerve) |
sol i papar | |
3 žlice | maslinova ulja |
1 žličica | sušenog timijana |
1 žličica | ružmarina |
2 režnja | češnjaka |
Priprema
- 1
Rukolu operi, a mini rajčice operi i prepolovi. Ljutoj papričici ukloni sjemenke pa je nareži na kockice.
- 2
Grah iz konzerve prebaci u cjedilo, isperi te pomiješaj s paprom, solju, maslinovim uljem i ljutom papričicom. Dodaj rajčice i rukolu te promiješaj.
- 3
Meso nareži na četiri malo deblja odreska (otprilike po 200 g svaki), a zatim ih začini solju, paprom, timijanom i ružmarinom. Češnjak zdrobi (ali ga nemoj oguliti).
- 4
Ostatak maslinova ulja ugrij u tavi pa prži meso i češnjak 3-4 minute sa svake strane.
- 5
Meso izvadi, stavi na drvenu dasku i poklopi poklopcem. Ostavi da „miruje“ oko pet minuta,a zatim posluži sa ljutom salatom od graha.