Sous-vide junetina s rezancima od špinata
Sastojci (2 porcije)
pola | limuna |
timijan | |
100 g | špinata |
300 g | junetine, narezati na kockice |
2 žlice | maslaca |
200 g | rezanaca |
sol | |
2 žlice | lješnjaka |
1 | ljutika |
75 g | sušenih rajčica u ulju |
40 g | planinskog sira |
papar | |
1 žlica | suncokretova ulja |
Priprema
- 1
Priprema: Limun isperi pod mlazom vruće vode. Komadić korice naribaj i iscijedi dvije žlice soka. Timijan i špinat operi.
- 2
Pećnicu ugrij na 80◦C. Medaljone isperi i posuši kuhinjskim ubrusima, a zatim ih stavi u vrećicu za zamrzavanje i dodaj koricu limuna, žlicu maslaca i timijan. Istisni zrak iz vrećice i dobro zatvori.
- 3
U veći lonac nalij 600 ml hladne i jednu litru vrele vode. Pažljivo dodaj vrećicu s mesom, poklopi i stavi u pećnicu sat i pol.
- 4
Rezance pripremi prema uputama na pakiranju u prokuhaloj osoljenoj vodi. Procijedi i ostavi sa strane.
- 5
Lješnake grubo nasjeckaj i zapeci u tavi. Ljutiku sitno nasjeckaj, rajčice procijedi i nareži na trakice. Ukloni koru s planinskog sira i naribaj ga.
- 6
Na rastopljenom maslacu pirjaj ljutiku i dvije trećine količine lješnjaka. Zatim dodaj špinat, rezance i rajčice te začini solju, paprom i ostatkom soka od limuna. Drži na toplom.
- 7
Izvadi medaljone iz vrećice, ukloni koricu limuna i timijan te malo posuši ubrusima. Posoli i 2-3 minute prži na vrućem ulju. Izvadi meso iz tave, začini paprom, nareži i posluži s rezancima, ostakom lješnjaka i planinskim sirom.
- 8
Savjet dodaš li komadić maslaca sa začinskim biljem u vrećicu, meso će dobiti posebnu aromu.