kaufland.hr/recepti
Souvlaki od piletine s tzatziki umakom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
500 g | pilećeg filea |
2 žlice | grčkog jogurta |
1 žlica | maslinovog ulja |
1.5 žlica | limunova soka |
2 | češnja češnjaka, zdrobiti |
sol i papar | |
Ražnjići |
Za tzatziki umak
200 g | grčkog jogurta |
1 | manji svježi krastavac |
svježi kopar | |
1 žlica | maslinova ulja |
Sok od 1/2 limuna | |
2 | češnja češnjaka, zdrobiti |
Sol i papar |
Priprema
- 1
Piletinu nareži na jednake kockice kako bi se ražnjići ravnomjerno ispekli. Pomiješaj sve sastojke za marinadu i njome prelij piletinu. Ostavi da se marinira u hladnjaku 30 minuta.
- 2
Za to vrijeme napravi tzatziki umak. Krastavac oguli pa ga naribaj ili nareži na veoma sitne kocke. Pomiješaj s ostalim sastojcima za umak i stavi u hladnjak.Kockice piletine naniži na ražnjiće. Peci ih na roštilju, grill tavi ili u pećnici dok ne dobiju zlatnu boju.
- 3
Posluži s tzatziki umakom, grilanim povrćem i lepinjom ili domaćim kruhom po želji.