Špageti od mrkve sa zelenim pestom
Sastojci (4 porcije)
1 vezica | mrkve s lišćem |
0.5 žličice | šećera |
1 režanj | češnjaka |
125 g | cherry rajčica |
1 svežanj | bosiljka |
40 g | nasjeckanih badema |
6 žlica | maslinova ulja |
30 g | parmezana |
svježe mljeveni crni papar |
Savjet
-
Špageti od mrkve također imaju dobar okus kad se poslužuju topli. Ako želiš toplu verziju ovog jela, špagete zagrij s malo maslinovog ulja u tavi,
Priprema
- 1
Operi mrkvu, odvoji zeleni dio i spiralnim rezačem naribaj na rezance poput špageta. Mariniraj solju i šećerom te stavi u hladnjak.
- 2
Oguli češnjak te operi rajčicu i bosiljak.
- 3
Preprži bademe na tavi i stavi sa strane.
- 4
Nasjeckaj zeleni dio mrkve pa polovicu propasiraj s bosiljkom, uljem i češnjakom.
- 5
Naribaj parmezan i pomiješaj s bademima. Rajčice nareži na četvrtine.
- 6
Pomiješaj špagete od mrkve s dobivenim zelenim pestom pa dodaj ostatak zelenoj dijela i rajčice prethodno narezane na četvrtine.
- 7
Pospi naribanim parmezanom i prženim bademima te posluži. Dobar tek!