kaufland.hr/recepti
Špageti s tunom i rajčicom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
900 g | rajčica, narezati na komadiće |
340 g | tune u maslinovom ulju |
0.5 šalice | ekstra djevičanskog maslinova ulja |
4 fileta | inćuna, zgnječiti vilicom |
2 režnja | češnjaka, zdrobiti |
0.5 šalice | kapara, nasjeckati |
500 g | špageta |
2 šalice | nasjeckanog svježeg peršina (2-3 vezice) |
po želji: naribani parmezan za posipanje |
Priprema
- 1
U velikoj posudi pažljivo pomiješajte komadiće rajčice, maslinovo ulje, tunu, inćune, češnjak i kapare.
- 2
Dobivenu mješavinu začinite solju i paprom po ukusu te ostavite da stoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi se okusi sjedinili.
- 3
Tjesteninu skuhajte u velikom loncu punom kipuće posoljene vode prema uputama na pakiranju (neka budu al dente), a zatim je dobro ocijedite i vratite u lonac.
- 4
Dodajte pripremljeni umak od tune i rajčice te pospite nasjeckanim peršinom. Začinite solju i paprom, pa poklopite i protresite lonac kako biste sve promiješali.
- 5
Špagete s tunom i rajčicom prebacite u zdjelu za posluživanje i, po želji, pospite naribanim parmezanom.