Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Spaljeni baskijski cheesecake s jagodama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

450 g krem sira
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
1 prstohvat soli
korica 1/2 limuna
3 jaja
240 ml vrhnja za šlag, 30 % m. m.
2 žlice glatkog brašna
300 g jagoda

Za ukrašavanje

100 g jagoda
šećer u prahu
listići mente

Priprema

    1

Pećnicu zagrij na 235 °C. Uzmi kalup promjera 18 cm. Obloži ga papirom za pečenje – i dno i bočne stranice. Neka papir bude barem 5-6 cm viši od kalupa, jer će kolač tijekom pečenja nabujati. Jagode nareži na manje komade.

    2

U zdjeli pomiješaj krem sir i šećer pa miksaj oko 5 minuta dok ne dobiješ glatku kremu.

    3

Potom ulij aromu vanilije, dodaj prstohvat soli i naribaj koricu pola limuna te ponovno izmiksaj.

    4

Ulij zatim i vrhnje za šlag te opet miksaj dok smjesa ne bude ujednačena. Potom dodaj jedno po jedno jaje cijelo vrijeme miksajući.

    5

Brašno prosij direktno u smjesu, opet kratko izmiksaj. Dodaj narezane jagode i nježno ih umiješaj špatulom.

    6

Peci kolač u pećnici 25-30 minuta. Kolač će nabujati i karamelizirati se, odnosno, treba uloviti tamno-smeđu boju, kao da je zagorio.

    7

Izvadi kolač iz pećnice i ostavi ga da se ohladi na sobnu temperaturu. Potom ga spremi u hladnjak na najmanje 5 sati, a najbolje preko noći. Kolač će se stisnuti i splasnuti.

    8

Prije posluživanja, kolač ukrasi narezanim jagodama, pospi šećerom u prahu te dodaj listiće mente, prema želji.