Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Spanakopita: Pita sa špinatom i feta sirom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

750 g smrznutog špinata
2 režnja češnjaka
4 jaja
250 g feta sira
2 žličice kopra
2 žličice peršina
Sol i papar
12 kom kora za savijaču
Maslinovo ulje

Savjet

  • Za pripremu spanakopite možeš koristiti i svježi špinat. U tom slučaju ga kratko dinstaj na malo luka dok ne povene. Potom ga ohladi i usitni pa prati ostale korake recepta.


Priprema

    1

Odmrzni špinat i procijedi višak vode kroz fino sito. U posudi umuti jaja pa im dodaj namrvljeni feta sir, protisnuti češnjak, kopar i peršin. Promiješaj pa ubaci špinat i začini solju i paprom. Količina soli ovisit će koliko je slan feta sir.

    2

Pekač dimenzija cca. 20x30 cm premaži maslinovim uljem. Na dno položi 2 kore tako da rubovi prelaze preko pekača. Gornju koru premaži maslinovim uljem. Ponovi još dvaput slažući po 2 kore odjednom (ukupno 8 kora za donji sloj pite) premazujući ih uljem.

    3

Žlicom rasporedi nadjev od sira i špinata pa dodaj 2 kore i malo ih "našuškaj". Premaži uljem pa stavi preostale 2 kore, opet premaži s malo ulja i pošpricaj s malo vode.

    4

Višak kora sa strane skrati škarama, a ostatak nježno presavij prema unutra.

    5

Peci sat vremena u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa. Prvih 40 minuta pitu možeš prekriti alu-folijom pa je zadnjih 15-20 minuta otkrij da se lijepo zapeče. Pitu prohladi pa posluži uz jogurt.