Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Stollen

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (15 komada)

300 g glatkog brašna
100 g mljevenih oraha
200 ml mlijeka
12 g suhog kvasca
40 g šećera
5 g soli
1 jaje
70 g maslaca (sobne temperature)
5 g mljevenog cimeta
200 g grožđica
50 ml ruma
sok jedne naranče
naribana korica naranče
100 g prženih lješnjaka, grubo nasjeckanih
75 g tamne čokolade, grubo nasjeckati

Priprema

    1

Večer prije u posudu stavi grožđice da se namoče u soku naranče i rumu. Ostavi da odstoji preko noći.

    2

Zagrij mlijeko da bude mlako pa dodaj šećer i kvasac. Pričekaj nekoliko minuta da se kvasac aktivira.

    3

U posudu stavi brašno, sol, cimet i naribanu koricu naranče. Dodaj aktivirani kvasac, jaje i maslac sobne temperature pa nastavkom za tijesto na mikseru poveži sve sastojke.

    4

U smjesu dodaj namočene grožđice i nastavi izrađivati tijesto mikserom na srednjoj brzini.

    5

Na kraju dodaj lješnjake i čokoladu.

    6

Ako je smjesa previše ljepljiva, dodaj malo brašna.

    7

Tijesto prekrij prozirnom folijom i ostavi na toplom par sati. Idealno bi bilo da tijesto prenoći u hladnjaku.

    8

Tijesto podijeli na dva dijela (možeš napraviti jedan veći ili dva manja stollena).

    9

Razvaljaj tanko marcipan i stavi preko cijele površine razvaljanog tijesta.

    10

Od rubova motaj prema središnjem dijelu pa jedan kraj malo preklopi prema drugm i ostavi minimalno još pola sata da se diže.

    11

Peci na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

    12

Gotovi Stollen premaži rastopljenim maslacem I pospi šećerom u prahu.

    13

Kad se šećer upije, još jednom premaži maslacem i opet pospi šećerom u prahu.