Švarcvaldska torta
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
45 gUgljikohidrati
-
7 gBjelančevine
-
17 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
45 g Ugljikohidrati,
7 g Bjelančevine,
17 g Masti
Sastojci (12 komada)
6 | jaja |
225 g | šećera |
150 g | brašna |
6 žličice | škrobnog brašna (Gustina) |
0.4 dl | soka od višanja |
400 g | slatkog vrhnja |
2 vrećice | vanilin šećera |
2 vrećice | učvršćivača za šlag |
100 g | strugotina čokolade (po želji) |
720 ml | kompota od višnje |
3 žličice | kakaa |
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 200°C. Za biskvit mikserom miješaj jaja i šećer oko osam minuta. Pažljivo umiješaj brašno, kakao i škrobno brašno te promiješaj. Obloži kalup za torte (promjera 28) masnim papirom i ulij smjesu za biskvit. Peci 25-30 minuta. Višnje ocijedi ali sačuvaj sok te ga prokuhaj s dvjema žlicama šećera. Dodaj škrobno brašno razmućeno u vodi te malo prokuhaj kako bi se umak zgusnuo. Makni s vatre i pusti da se ohladi. Odvoji 12 višanja za ukras, a ostatak umiješaj u umak. Pažljivo izvadi biskvit iz kalupa, ukloni papir te ostavi da se hladi. Oštrim nožem prereži biskvit tako da dobiješ dvije polovice. Poškropi sokom od višanja, Istuci šlag sa šećerom i vanilin-šećerom. Nadjevom od višanja i trećinom količine šlaga premaži donji biskvit i poklopite drugom polovicom. Ostatkom šlaga premaži cijelu tortu, pospi strugotinama čokolade te ukrasite hrpicama šlaga i cijelim višnjama. Stavi u hladnjak najmanje 12 sati.