Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Svinjeća rebarca s povrtnim paketićima
© HLPhoto - Fotolia

Svinjeća rebarca s povrtnim paketićima

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1.5 kg svinjećih rebara
8 žlica ulja
8 žlica umaka od soje
6 žlica džema od marelice
papar, komadić đumbira (nasjeckati)
2 režnja češnjaka (zdrobiti)
0.5 žličice čilija u prahu
1 žličica meda

Paketići:

250 g gljiva po želji
1 nasjeckana ljutika
4 režnja češnjaka
250 g mladih mahuna
1 tikvica
1 paprika
150 g mini rajčica
4 lista blitve
120 g gorgonzola
2 žličice svježeg začinskog bilja
6 žlica maslinova ulja
morska sol, papar

Priprema

    1

Svinjeća rebarca podijelite na manje komade (po 3-4 rebra).

    2

Napravite marinadu od ulja, soje, džema, papra, đumbira, češnjaka, čilija i meda, pa premažite rebarca i ostavite da se upije.

    3

Rebarca pecite 10-12 minuta na roštilju uz povremeno okretanje.

    4

Gljive, papriku i tikvicu narežite na komadiće, a mahune i rajčice ostavite u komadu. Gorgonzolu narežite na trakice.

    5

Svaki od četiri komada aluminijske folije obložite listom blitve, pa razdijelite povrće, po jedan režanj češnjaka i začinsko bilje. Začinite solju i paprom. Na vrh stavite trakice gorgonzola i zatvorite paketiće.

    6

Pecite 10-15 minuta na roštilju i poslužite s pečenim rebarcima.