Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Svinjetina u ananasu sa roštilja

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 459/​1925
    kcal / kJ
  • 22 g
    Ugljikohidrati
  • 52 g
    Bjelančevine
  • 17 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    459/1925 kcal/kJ, 22 g Ugljikohidrati, 52 g Bjelančevine, 17 g Masti

Sastojci (4 porcije)

1 ananas
1 svinjski file
1 žlica biljnog ulja
sol i papar
1 žlica ljute crvene paprike
18 kriški slanine
100 g roštiljskog umaka Let’s BBQ

Savjet

  • Za još bolji rezultat, izdubljene polovice ananasa se mogu blanširati 2-3 minute kako bi se usporilo djelovanje enzima bromelaina. Bromelain rastvara proteine u mesu pa zbog toga slanina može ostati nedovoljno hrskava.


Priprema

    1

Pripremiti roštilj za neizravno pečenje (približno 225 °C).

    2

Ananasu odrezati krajeve, oguliti ga, prepoloviti po dužini i odstraniti sredinu voćke tako da unutra stane svinjski file. Svinjski file oprati u hladnoj vodi i posušiti kuhinjskim ručnikom. Na jakoj vatri zagrijati ulje u tavi i popržiti meso 2-3 minute sa svih strana. Začiniti sa soli, paprom i paprikom u prahu, a zatim staviti u izdubljenu polovicu ananasa i zatvoriti drugom polovicom ananasa.

    3

Namočiti čačkalice u vodi da ne izgore. Položiti i isplesti trake slanine kako bi nastala košuljica od slanine. Ananas omotati u košuljicu od slanine i pričvrstiti čačkalicama. Omotano meso staviti na stranu roštilja s neizravnim pečenjem i peći sa zatvorenim poklopcem oko sat vremena. Nakon toga ukloniti čačkalice i poslužiti s BBQ umakom.