Svinjetina u ananasu sa roštilja
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
459/1925kcal / kJ
-
22 gUgljikohidrati
-
52 gBjelančevine
-
17 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
459/1925 kcal/kJ,
22 g Ugljikohidrati,
52 g Bjelančevine,
17 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 | ananas |
1 | svinjski file |
1 žlica | biljnog ulja |
sol i papar | |
1 žlica | ljute crvene paprike |
18 kriški | slanine |
100 g | roštiljskog umaka Let’s BBQ |
Savjet
-
Za još bolji rezultat, izdubljene polovice ananasa se mogu blanširati 2-3 minute kako bi se usporilo djelovanje enzima bromelaina. Bromelain rastvara proteine u mesu pa zbog toga slanina može ostati nedovoljno hrskava.
Priprema
- 1
Pripremiti roštilj za neizravno pečenje (približno 225 °C).
- 2
Ananasu odrezati krajeve, oguliti ga, prepoloviti po dužini i odstraniti sredinu voćke tako da unutra stane svinjski file. Svinjski file oprati u hladnoj vodi i posušiti kuhinjskim ručnikom. Na jakoj vatri zagrijati ulje u tavi i popržiti meso 2-3 minute sa svih strana. Začiniti sa soli, paprom i paprikom u prahu, a zatim staviti u izdubljenu polovicu ananasa i zatvoriti drugom polovicom ananasa.
- 3
Namočiti čačkalice u vodi da ne izgore. Položiti i isplesti trake slanine kako bi nastala košuljica od slanine. Ananas omotati u košuljicu od slanine i pričvrstiti čačkalicama. Omotano meso staviti na stranu roštilja s neizravnim pečenjem i peći sa zatvorenim poklopcem oko sat vremena. Nakon toga ukloniti čačkalice i poslužiti s BBQ umakom.