Svinjske rolice punjene pršutom i sirom
Sastojci (4 Porcija)
4 | svinjska odreska (slabina i leđa) |
sol | |
papar | |
12 | listića svježeg bosiljka |
70 g | baby špinata |
50 g | maslaca |
4 kriške | dalmatinskog pršuta |
4 kriške | cheddar sira |
maslinovo ulje | |
2 | rajčice |
0.5 glavice | ljubičastog luka |
Priprema
- 1
Svinjske odreske istuci batom za meso kako bi bili tanji. Blago ih posoli i popapri s obje strane.
- 2
Nasjeckaj listiće bosiljka i oko 25 g baby špinata. Rastopi maslac na štednjaku pa prelij listove i dobro promiješaj.
- 3
Svaki komad mesa s jedne strane premaži mješavinom maslaca, bosiljka i špinata. Potom svaki odrezak prekrij jednom kriškom pršuta. Kriške Cheddar sira prepolovi pa stavi jednu preko druge na pršut. Postavi ih na onaj dio mesa koji je bliže tebi.
- 4
Zamotaj svaku rolicu tako da je počneš motati od sebe. Kad je zamotaš, učvrsti je čačkalicom.
- 5
Rolice posloži u lim za pečenje i prelij maslinovim uljem. Peci u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Dok se peku, rolice dva-tri puta premaži uljem iz lima u kojem se peku. Zadnjih pet minuta možeš uključiti gornji grijač kako bi se jače zapekle.
- 6
Dok se rolice peku, nareži rajčice, luk nasjeckaj na polumjesece pa pomiješaj s preostalim špinatom. Začini solju, paprom, maslinovim uljem ili prema želji.
- 7
Rolice posluži uz salatu i omiljeni kruh.