Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Svinjski kare s jabukama i pireom od butternut tikve

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (3 porcije)

butternut tikva (oko 1,5 kg)
70 g maslaca
0.25 g muškatni oraščić
sol

Za meso

3 svinjska karea s kosti
250 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
2 jabuke
1 ljubičasti luk
1 žličica senfa (zrnatog)
1 žličica sušenog ružmarina
sol i papar
maslinovo ulje

Za ukrašavanje

timijan za dekoraciju

Priprema

    1

Butternut tikvu prepolovite po dužini pa iz sredine izvadite koštice. Lim za pečenje obložite folijom, položite polovice tikve prerezanom stranom prema gore. Maslac narežite na kockice i stavite ih na polovice tikve. Pecite u pećnici na 180 °C oko 60 minuta.

    2

Dok se butternut tikva peče, pripremite meso. Kotlete posolite i popaprite s obje strane. Stavite ih na zagrijano maslinovo ulje i pecite oko 4 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i čuvajte na toplom.

    3

Pileći temeljac zagrijte, dodajte senf i promiješajte pa maknite s vatre. Jabuke i luk narežite na tanke kriške. U tavu u kojoj ste radili meso dodajte još malo ulja, zagrijte pa ubacite jabuke i luk. Kuhajte oko 5 minuta, miješajući. Potom dodajte sušeni ružmarin, sol i papar. Ulijte temeljac sa senfom i sve promiješajte.

    4

U tavu vratite kotlete i kuhajte oko 5 minuta, odnosno dok se umak malo ne reducira.

    5

Kad je tikva pečena, žlicom izvadite "meso", dodajte muškatni oraščić i sol te izgnječite ili izmiksajte u pire, a po želji možete dodati još malo maslaca. Ukrasite svježim timijanom.