kaufland.hr/recepti
Svinjski kotleti s jabukama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
4 | svinjska kotleta s kostima |
1 | jabuka |
1 | ljubičasti luk |
2 dcl | povrtnog temeljca |
1 žlica | jabučnog octa |
1 žličica | senfa |
malo maslaca | |
Maslinovo ulje | |
Sol i papar |
Priprema
- 1
Kotlete začini solju i paprom. Kratko ih peci s obje strane na zagrijanom maslinovom ulju i maslacu. Odloži ih sa strane.
- 2
U istu tavu dodaj još malo ulja i maslaca pa kratko pirjaj ljubičasti luk i jabuku narezane na tanke ploške. Podlij temeljcem i jabučnim octom.
- 3
Pirjaj 2-3 minute pa vrati kotlete. Kuhaj dok se tekućina ne reducira.
- 4
Po želi začini svježim ružmarinom ili kaduljom.
- 5
Posluži s kukuruznim kruhom i lisnatom salatom po izboru.