kaufland.hr/recepti
Svinjski kotleti u umaku od senfa
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
4 | svinjska kotleta s kostima |
sol i papar | |
0.5 šalice | pilećeg temeljca |
0.66 šalice | vrhnja za kuhanje |
1 žlica | senfa |
2 žličice | soka od limuna |
peršin za ukrašavanje |
Priprema
- 1
Posoli i popapri svinjske odreske s obje strane.
- 2
Preprži ih u velikoj tavi oko 2-4 minute (svaku stranu!), tj. dok ne poprime smeđu boju. Zatim ih prebaci na tanjur i prekrij aluminijskom folijom.
- 3
U tavu dodaj pileći temeljac, pa vrhnje, senf i limunov sok. Dobro promiješaj, smanji vatru i pirjaj 5-6 minuta, sve dok se umak ne zgusne.
- 4
Prelij umak preko odrezaka te ukrasi peršinom.