kaufland.hr/recepti
Svježi prsni vršak s lukom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 kg | svježeg prsnog vrška |
4 | veća luka |
500 g | kiselog kupusa |
1 kg | krumpira |
sol, papar | |
1 dl | ulja za pečenje |
2-4 | žlice bučina ulja |
vlasac |
Priprema
- 1
Meso narežite na ravnomjerne komade, posolite i zapecite u tavi na jačoj vatri sa svih strana. Smanjite vatru i nastavite peći uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Začinite paprom, stavite sa strane i poklopite.
- 2
U istoj tavi pirjajte na malo ulja luk koji ste prethodno narezali na tanje krugove. To činite dok ne omekša i poprimi malo tamniju boju.
- 3
Krumpir ogulite i narežite na manje komade. Kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Procijedite, posolite, nauljite i zgnječite malo vilicom.
- 4
Kiseli kupus dobro isperite i iscijedite pa začinite bučinim uljem. Sve posložite na jedan tanjur i uživajte u bogatom objedu!