Taquitos s pikantnom piletinom
Sastojci (8 komada)
Za taquitos
8 kom | pšenične tortilje |
1 | pileća prsa |
150 g | cheddar sir |
ljutog umaka | |
Ulje za prženje |
Za guacamole
1 veći | avokado |
pola | ljubičastog luka |
Sol i papar | |
čili u prahu | |
sok od 1 limete |
Priprema
- 1
Pileća prsa začini po želji pa ih ispeci na tavi ili u pećnici. Kratko ohladi pa ih natrgaj prstima na trakice. Na ovaj način možeš iskoristiti i ostatke pilećeg pečenja. Piletinu prelij ljutim umakom po želji (npr. tabasco ili sriracha) pa sve dobro promiješaj.
- 2
Sir naribaj na nešto sitniji ribež kako bi se bolje otopio.
- 3
Rasporedi piletinu u jednoj „liniji“ na tortilju pa pospi sirom. Zarolaj tortilju čvrsto i na kraju je učvrsti čačkalicom.
- 4
Ulij oko prst ulja u tavu i dobro ga zagrij. Peci taquitose dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedi višak masnoće tako da ih posložiš na papirnati ručnik.
- 5
Očisti avokado pa ga zgnječi vilicom i pomiješaj sa sitno sjeckanim ljubičastim lukom. Začini solju i paprom pa dodaj soka limete ili limuna po ukusu, kao i tucani čili.
- 6
Taquitose posluži s guacamole umakom te ostalim umacima po želji.