Tart od mrkve
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
496/2080kcal / kJ
-
30 gUgljikohidrati
-
15 gBjelančevine
-
34 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
496/2080 kcal/kJ,
30 g Ugljikohidrati,
15 g Bjelančevine,
34 g Masti
Sastojci (8 komada)
100 g | K-Favorites sir Parmigiano Reggiano |
100 g | hladnog maslaca |
250 g | pšeničnog brašna |
1 žličica | praška za pecivo |
sol | |
jaja | |
400 g | mrkve |
1 žlica | maslinovog ulja |
300 g | svježeg sira s minimalno 60% m.m. |
papar | |
muškatni oraščić | |
50 g | indijskih oraščića |
začinskog bilja, npr. peršin ili vlasac | |
0.5 | staklenke pesta od špinata i sira marke K-Favourites, 90 g |
Savjet
-
Ako koristiš mrkvu sa zelenilom, listiće mrkve možeš pomiješati sa začinskim biljem ili ih umiješati u pesto.
Priprema
- 1
Nasitno naribaj 50 g parmezana, a maslac nareži na kockice. Naribani sir pomiješaj s brašnom i praškom za pecivo, dodaj maslac,prstohvat soli i 1 jaje dok ne dobiješ glatko tijesto. Tijesto stavi na hlađenje
- 2
Zagrij pećnicu na 180°C. Mrkvu nareži na tanke trake pomoću gulilice za povrće. Zatim je posoli, prelij maslinovim uljem i ostavi da odstoji. Preostalu mrkvu nareži na sitne komade i stavi kuhati u kipuću slanu vodu 8-10 minuta dok ne omekša. Nakon toga je ocijesi i stavi na hlađenje.
- 3
Češnjak oguli i propasiraj zajedno s kuhanom mrkvom i senfom. Pire od mrkve pomiješaj s krem sirom i preostalim jajima dok ne dobiješ glatku smjesu te dodaj sol, papar i muškatni oraščić.
- 4
Razvaljaj tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini (dok ne dobiješ krug promjera oko 26 cm), utisnuti u kalup za tart (24 cm promjera) i oblikovati rub. Pire od mrkve ulij u kalup s tijestom i peci u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta.
- 5
Indijske oraščiće nasjeckaj, tostiraj u neprianjajućoj tavi dok ne porumene i naribaj preostali parmezan.
- 6
Ostaviti tart da se malo ohladi i izvaditi ga iz kalupa. Po vrhu složi trakice mrkve, posipaj ih indijskim oraščićima, začinskim biljem i parmezanom te posluži preliveno pestom.