Tart od šparoga
Sastojci (4 porcije)
125 g | maslaca |
sol | |
250 g | brašna |
4 | jaja |
500 g | šparoge |
100 g | kuhane šunke |
4 | mlada luka |
250 g | krem sira |
200 g | kiselog vrhnja |
miješano začinsko bilje (peršin, timijan, ružmarin) | |
salata po izboru |
Priprema
- 1
Od maslaca, 1/2 žličice soli, brašna i 1 jajeta zamijesite glatko tijesto, umotajte u foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.
- 2
Šparoge očistite, ogulite, narežite na komade i kuhajte u kipućoj slanoj vodi 5 minuta. Šunku narežite na kockice. Mladi luk očistite i operite te narežite na sitne kolutiće.
- 3
Umutite preostala jaja, kvark, kiselo vrhnje i začinsko bilje te začinite solju i paprom. Pomiješajte šparoge, šunku i mladi luk s glazurom.
- 4
Tijesto razvaljajte između folije ili papira za pečenje i njime obložite dno i rubove namašćenog kalupa za tart (promjer cca 28 cm), premažite glazurom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (plin: razina 3, pećnica s ventilatorom: 160 °C) cca 35 do 45 Pecite dok ne porumene.
- 5
Salatu izrežite, posipajte po tartu i poslužite.