Tart od tikvica s dimljenom pastrvom
Sastojci (2 komada)
300 g | brašna |
10 g | svježeg kvasca |
2 prstohvata | šećera |
170 ml | mlakog mlijeka |
sol | |
5 žlica | maslinova ulja |
1 mala | tikvica |
1 mali | crveni luk |
Svježe mljeveni papar | |
100 g | kiselog vrhnja |
125 g | filetirane pastrve |
1-2 žlice | kukuruzne krupice |
miješano začinsko bilje (peršin, timijan, ružmarin) |
Priprema
- 1
U zdjelu prosijte brašno, u sredini napravite udubinu, umrvite kvasac, pospite šećerom, pomiješajte s 50 mililitara mlijeka i ostavite poklopljeno na toplom oko 30 minuta.
- 2
Dodajte 1/2 žličice soli, 4 žlice ulja i preostalo mlijeko, umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže još 30 minuta.
- 3
Tikvice operite i narežite, luk ogulite, narežite na tanke ploške s tikvicama, posolite i popaprite, pokapajte preostalim uljem i pecite na roštilju na roštilju oko 10 do 15 minuta.
- 4
Tijesto na malo pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u 2 kruga (promjera 28 centimetara) i premažite kiselim vrhnjem. Pastrve vilicom natrgajte na komade.
- 5
Prelijte tart povrćem na žaru i pastrvom. Pospite kamen za pizzu s malo kukuruznog brašna, stavite tarte flambée na vrh jedan za drugim, pecite na roštilju oko 4 do 5 minuta, pospite začinskim biljem i poslužite.