Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tart od tikvica s dimljenom pastrvom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 komada)

300 g brašna
10 g svježeg kvasca
2 prstohvata šećera
170 ml mlakog mlijeka
sol
5 žlica maslinova ulja
1 mala tikvica
1 mali crveni luk
Svježe mljeveni papar
100 g kiselog vrhnja
125 g filetirane pastrve
1-2 žlice kukuruzne krupice
miješano začinsko bilje (peršin, timijan, ružmarin)

Priprema

    1

U zdjelu prosijte brašno, u sredini napravite udubinu, umrvite kvasac, pospite šećerom, pomiješajte s 50 mililitara mlijeka i ostavite poklopljeno na toplom oko 30 minuta.

    2

Dodajte 1/2 žličice soli, 4 žlice ulja i preostalo mlijeko, umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže još 30 minuta.

    3

Tikvice operite i narežite, luk ogulite, narežite na tanke ploške s tikvicama, posolite i popaprite, pokapajte preostalim uljem i pecite na roštilju na roštilju oko 10 do 15 minuta.

    4

Tijesto na malo pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u 2 kruga (promjera 28 centimetara) i premažite kiselim vrhnjem. Pastrve vilicom natrgajte na komade.

    5

Prelijte tart povrćem na žaru i pastrvom. Pospite kamen za pizzu s malo kukuruznog brašna, stavite tarte flambée na vrh jedan za drugim, pecite na roštilju oko 4 do 5 minuta, pospite začinskim biljem i poslužite.