Tartar od cikle s avokadom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
22 gUgljikohidrati
-
6 gBjelančevine
-
35 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
22 g Ugljikohidrati,
6 g Bjelančevine,
35 g Masti
Sastojci (4 porcije)
300 g | kuhane cikle |
1 | ljutika |
1 režanj | češnjaka |
1 | limun (korica i sok) |
1 | avokado |
3 žlice | maslinova ulja |
50 ml | napitka od soje |
3 | senfa |
70 ml | suncokretova ulja |
sol i papar | |
0.5 vezice | vlasca |
1 žlica | kapara |
25 g | prženih pinjola |
4 žlice | majoneze |
2 kriške | kruha po želji |
kajenski papar |
Savjet
-
Po želji, dodaj nekoliko listića timijana u tavu s kockicama kruha.
Priprema
- 1
Nareži ciklu na kockice, a ljutiku i češnjak sitno nasjeckaj.
- 2
Limun operi pod mlazom vruće vode, a potom naribaj koricu i iscijedi sok.
- 3
Avokado prepolovi, ukloni košticu iz sredine pa nareži „meso“ na kockice od pola centimetra i obavezno poškropi sokom limuna.
- 4
Pomiješaj ljutiku, češnjak, koricu limuna i žlicu maslinova ulja pa prelij po cikli i kratko mariniraj.
- 5
U uskoj visokoj posudi pomiješaj napitak od soje, dvije žlice soka limuna i žličicu senfa te miksaj štapnim mikserom dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj suncokretovo ulje i miksaj još dvije minute.
- 6
Majonezu začini koricom limuna, solju i paprom te stavi u hladnjak.
- 7
Vlasac operi i nareži, a kapare i pržene pinjole grubo nasjeckaj.
- 8
Kruh nareži na kockice veličine centimetra pa kratko poprži na preostalom maslinovom ulju. Posoli.
- 9
U smjesu s ciklom dodaj avokado, vlasac i kapare te začini preostalim senfom, solju i kajenskim paprom.