Tartar od lososa s palačinkama od heljde
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
22 gUgljikohidrati
-
16 gBjelančevine
-
10 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
22 g Ugljikohidrati,
16 g Bjelančevine,
10 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 žlica | maslaca |
60 g | brašna od heljde |
sol | |
1 | jaje |
100 ml | mlijeka |
2 žlice | meda |
2 žlice | senfa |
sok od 1/2 naranče | |
naribana korica naranče | |
papar | |
250 g | dimljenog lososa |
3 grančice | kopra |
1 žlica | soka od limete |
Priprema
- 1
Napravi palačinke: rastopi maslac u lončiću. U posudi pomiješaj brašno, pola žličice soli, jaje i mlijeko, dobro promiješaj pa dodaj 100 ml hladne vode i rastopljeni maslac. Tijesto pokrij krpom i ostavi da stoji oko sat vremena.
- 2
U međuvremenu napravi umak: pomiješaj senf, med, sok od naranče i naribanu koricu. Začini solju i paprom.
- 3
Ugrij veliku tavu i ispeci tanke palačinke.
- 4
Losos nareži na kockice. Kopar operi i nasjeckaj (jednu grančicu ostavi sa strane za ukras). Pomiješaj ribu, polovicu umaka od senfa i meda te sok od limete pa začini solju i paprom.
- 5
Palačinke rasporedi na tanjure i rubove preklopi prema sredini. U sredinu palačinke stavi mali okrugli kalup te napuni tatarom od lososa. Lagano pritisni, a zatim pažljivo ukloni kalup.
- 6
Ukrasi ostatkom umaka i grančicom kopra.