Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Teleća koljenica na milanski način

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 luk
1 korijena celera
1 mrkva
4 350g svaka teleće koljenice (po 350 g)
žlice brašna
žlica ulja
žlica maslaca
100 ml bijelog vina
2 žlice koncentrata rajčice
200 ml mesnog temeljca
1 limun (korica i sok)
svježi peršin
češnjak
Sol i papar

Priprema

    1

Očisti luk pa ga nasjeckaj na kockice. Oguli mrkvu i celer na pa ih nareži na kockice oko 1 cm velike.

    2

Teleće koljenice začini solju i paprom pa svaku uvaljaj s obje strane u brašno. Stavi ih u tavu pa ih prepeci kratko s obje strane. Izvadi ih van, a tavu deglaziraj s bijelim vinom. Neka se kuha dok vino ne ispari.

    3

Potom dodaj luk i pirjaj dok ne postane staklast. Dodaj kockice mrkve i celera te ulij temeljac i vrati koljenice. Posudu poklopi i kuhaj pola sata.

    4

Koncentrat rajčice pomiješaj s malo vode pa dodaj u posudu. Kuhaj otklopljeno desetak minuta. Doradi okuse solju i paprom.

    5

Pripremi gremolatu tako da sitno nasjeckaš peršin pa ga pomiješaš s naribanom koricom limuna i sitno sjeckanim češnjakom.

    6

Posluži teleće koljenice prelivene gremolatom.