kaufland.hr/recepti
Teletina s povrćem
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 kg | telećih rebara |
2 | mrkve |
2 | luka |
2 režnja | češnjaka |
2 | crvene paprike |
grančica ružmarina | |
sol, papar, crvena paprika, kurkuma | |
1 dl | ulja |
1-15 l | temeljca (po želji) |
salata po izboru |
Priprema
- 1
Povrće narežite na komade srednje veličine.
- 2
Meso marinirajte oko 1-2 sata u soli, papru, crvenoj paprici, kurkumi, češnjaku i ulju. Nakon toga ga zapecite na ulju (jača vatra) sa svih strana.
- 3
Smanjite vatru, dodajte povrće i ružmarin pa sve dodatno posolite. Pirjajte dok se povrće malo ne opusti pa prelijte s 2 dl toplog temeljca. Kuhajte oko 40-50 minuta, povremeno dolijevajući malo temeljca kako namirnice ne bi ostale bez tekućine koja će im osigurati mekšu teksturu.
- 4
Meso također povremeno okrenite kako bi se ravnomjerno skuhalo.
- 5
Na kraju meso još jednom kratko zapecite sa svih strana u tavi. Poslužite toplo uz kuhano povrće i salatu.