kaufland.hr/recepti
Teriyaki losos s porilukom s roštilja
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
8 | srednje velikih poriluka |
250 ml | povrtnog temeljca |
50 ml | rižinog octa |
2 žlice | meda |
200 ml | umaka od soje |
4 do 125 g po komadu | fileta lososa |
malo | suncokretova ulja |
prstohvat | papra |
Priprema
- 1
Zapali ugljen i pusti da gori dok se ne pretvori u žar.
- 2
Operi poriluk, odreži krajeve i prepolovi ga po duljini. Polovice poriluka stavi u žar i peci dok ne potamne.
- 3
U lonac ulij povrtni temeljac pa mu dodaj rižin ocat, med i sojin umak. Kuhaj dok se tekućina ne reducira za pola. Pusti da se ohladi pa u njega stavi filete lososa da se kratko mariniraju.
- 4
Dobro namasti rešetku roštilja pa je zagrij. Peci losos oko 8 minuta.
- 5
Poriluk hvataljkama izvadi iz žara i skini prvi, zagorjeli sloj. Prepolovi ga i složi na tanjur uz losos.
- 6
Posluži začinjeno svježe mljevenim paprom.