kaufland.hr/recepti
Tjestenina bolonjez
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
100 g | pancete ili buđole |
0.25 | korijena celera |
1 | mrkva |
2 glavice | luka |
3 žlice | maslinova ulja |
100 g | mljevenog svinjskog mesa |
100 g | mljevenog junećeg mesa |
sol i papar | |
2 žlice | koncentrata rajčice |
300 ml | vode |
300 g | tjestenine tagliatele |
2 grančice | svježeg bosiljka |
Savjet
-
Kad skuhaš previše tjestenine, sutradan napravi hladnu salatu: dodaj malo svježih rajčica i rukole te začini octom i maslinovim uljem.
Priprema
- 1
Pancetu ili buđolu nareži na komadiće. Celer, mrkvu i luk oguli pa nareži na kockice.
- 2
U loncu zagrij maslinovo ulje i poprži pancetu/buđolu. Dodaj celer, mrkvu i luk te kratko pirjaj, a nakon toga umiješaj svinjsko i juneće meso. Pirjaj još 10-ak minuta, začini solju i paprom te umiješaj koncentrat rajčice. Dolij vodu i pusti da se lagano kuha otprilike još dva sata.
- 3
U međuvremenu skuhaj tjesteninu prema uputama s pakiranja. Bosiljak operi i natrgaj listiće.
- 4
Tjesteninu posluži s umakom bolonjez i ukrasi bosiljkom.