kaufland.hr/recepti
TJESTENINA CON IL VINO
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
2 | režnja češnjaka |
1 | veći luk |
3 žlice | maslinova ulja |
1 žličica | meda |
0.5 šalice | crnog vina |
umaka od rajčice | |
sol i papar | |
bosiljak, origano, majčina dušica | |
500 g | tjestenine |
šaka | rikole |
naribani sir |
Priprema
- 1
Usitnjen luk pirjaj na maslinovom ulju na laganoj vatri dok ne omekša i ne dobije staklastu teksturu. Dodaj usitnjen češnjak pa nakon 30 sekundi dolij vino. Kada vino ishlapi dodaj šećer i med te pirjaj nekoliko minuta kako bi se luk karamelizirao.
- 2
Zatim dodaj usitnjene pelate i začine pa pirjaj dok se umak u potpunosti ne zgusne. Što se duže bude kuhao, tekstura će biti bogatija i kremastija.
- 3
Tjesteninu skuhaj prema uputama s pakiranja. Gotov umak i tjesteninu poslužite uz ribani parmezan i svježu rikolu. Buon appetito!