Tomahawk odresci
Sastojci (2 porcije)
papar i sol (po želji) | |
2 komada | tomahawk odreska |
1 komad | režanj češnjaka |
maslinovo ulje | |
50 grama | maslaca |
1 komad | grančica svježeg timijana |
Priprema
- 1
Odreske na vrijeme izvadi iz hladnjaka te ih ostavi kratko na sobnoj temperaturi. Zagrij pećnicu na 180C. Dok se pećnica zagrijava , ulji malo ulja u tavu i kratko poprži češnjak narezan na četvrtine. Ukloni češnjak iz tave i dodaj još malo maslinova ulja te pojačaj vatru. Kad se ulje zagrije, dodaj posoljene i popaprene odreske te peci minutu-dvije sa svake strane, a zatim smanji jačinu vatre i lagano peci još sedam minuta, neprestano okrećući. Prebaci odreske na masni papir u lim za pečenje i peci otprilike 10-15. U tavi rastopi maslac te dodaj poprženi češnjak i grančicu timijana. Kratko zagrijavaj uz neprestano miješanje. Izvadi odreske iz pećnice i dodaj u tavu. Meso okreni nekoliko puta na maslacu i uživaj u savršenim okusima.