Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Topla krumpir salata

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

4 veća krumpira
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 kobasica (po želji)
4 žlice maslinova ulja
1 žlica jabučnog octa
prstohvat soli
0.25 žličice papra

Savjet

  • Po želji, umjesto kobasice možeš koristiti 50 g pancete.


Priprema

    1

Odaberi krumpir koji nije potrebno guliti, poput mladog krumpira ili onog voštane kore.

    2

Nareži ga na ploške ne deblje od pola centimetra pa stavi u zdjelu, prelij s maslinovim uljem, začini solju i paprom te dobro promiješaj.

    3

Ploške krumpira ravnomjerno rasporedi na pleh obložen papirom za pečenje. Peci krumpir na 200 °C dok ne dobije boju pa okreni na drugu stranu dok se ne ispeče.

    4

U tavi zagrij malo maslinovog ulja i kratko poprži kobasicu narezanu na kockice. To može biti Kranjska kobasica, Debrecinka ili dimljena, za dodatnu aromu.

    5

Kobasicu izvadi na tanjur pa na istoj masnoći dinstaj luk narezan na polumjesece. Dobro ga posoli i popapri. Dinstaj dok ne povene pa dodaj krupnije nasjeckan češnjak. Kratko dinstaj pa podlij s malo jabučnog octa.

    6

Pečeni krumpir prebaci u zdjelu pa pomiješaj s kobasicom i dinstanim lukom.

    7

Po želji pospi svježim peršinom.