Topla krumpir salata
Sastojci (2 porcije)
4 | veća krumpira |
1 glavica | luka |
2 režnja | češnjaka |
1 | kobasica (po želji) |
4 žlice | maslinova ulja |
1 žlica | jabučnog octa |
prstohvat | soli |
0.25 žličice | papra |
Savjet
-
Po želji, umjesto kobasice možeš koristiti 50 g pancete.
Priprema
- 1
Odaberi krumpir koji nije potrebno guliti, poput mladog krumpira ili onog voštane kore.
- 2
Nareži ga na ploške ne deblje od pola centimetra pa stavi u zdjelu, prelij s maslinovim uljem, začini solju i paprom te dobro promiješaj.
- 3
Ploške krumpira ravnomjerno rasporedi na pleh obložen papirom za pečenje. Peci krumpir na 200 °C dok ne dobije boju pa okreni na drugu stranu dok se ne ispeče.
- 4
U tavi zagrij malo maslinovog ulja i kratko poprži kobasicu narezanu na kockice. To može biti Kranjska kobasica, Debrecinka ili dimljena, za dodatnu aromu.
- 5
Kobasicu izvadi na tanjur pa na istoj masnoći dinstaj luk narezan na polumjesece. Dobro ga posoli i popapri. Dinstaj dok ne povene pa dodaj krupnije nasjeckan češnjak. Kratko dinstaj pa podlij s malo jabučnog octa.
- 6
Pečeni krumpir prebaci u zdjelu pa pomiješaj s kobasicom i dinstanim lukom.
- 7
Po želji pospi svježim peršinom.