Tornado krumpir sa začinima i majonezom s limetom
Sastojci (4 porcije)
4 | krumpira |
40 g | maslaca |
2 žličice | soli |
1 žličica | češnjaka u granulama |
1 žličica | kumina |
1 žličica | dimljene paprike |
0.5 žličice | papra |
3 žlice | naribanog Grana Padana |
Za majonezu
85 ml | majoneze |
listići svježeg korijandra | |
2 žlice | jogurta |
sok pola limete |
Priprema
- 1
Krumpire operi i oguli pa stavi u zdjelu hladne vode. Svaki krumpir nabodi na štapić za ražnjiće. Oštrim nožem započni rez na vrhu krumpira. Dalje reži pod kosim kutom, tako da nožem ideš prema naprijed, a krumpir okrećeš u suprotnom smjesu. Krumpir proreži do štapića. Kad završiš s rezanjem, kriške krumpira nježno razdvoji prstima tako da dobiješ „tornado“. Izrezane krumpire vrati u zdjelu s hladnom vodom.
- 2
Pomiješaj sol, češnjak u granulama, kumin, dimljenu papriku i papar. U manjoj tavi na vatri rastopi maslac. Pripremi lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Krumpire lagano posuši papirnatim ručnikom pa premaži maslacem, pospi začinima i posloži na lim. Peci na 200 °C oko 30-35 minuta.
- 3
Dok se krumpiri peku, pomiješaj majonezu, korijandar, jogurt i limetu.
- 4
Izvadi krumpire, pospi ih naribanim Grana padanom i vrati u pećnicu na još oko 5 minuta.
- 5
Posluži uz majonezu ili druge umake prema želji.