Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tornado krumpir sa začinima i majonezom s limetom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

4 krumpira
40 g maslaca
2 žličice soli
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica kumina
1 žličica dimljene paprike
0.5 žličice papra
3 žlice naribanog Grana Padana

Za majonezu

85 ml majoneze
listići svježeg korijandra
2 žlice jogurta
sok pola limete

Priprema

    1

Krumpire operi i oguli pa stavi u zdjelu hladne vode. Svaki krumpir nabodi na štapić za ražnjiće. Oštrim nožem započni rez na vrhu krumpira. Dalje reži pod kosim kutom, tako da nožem ideš prema naprijed, a krumpir okrećeš u suprotnom smjesu. Krumpir proreži do štapića. Kad završiš s rezanjem, kriške krumpira nježno razdvoji prstima tako da dobiješ „tornado“. Izrezane krumpire vrati u zdjelu s hladnom vodom.

    2

Pomiješaj sol, češnjak u granulama, kumin, dimljenu papriku i papar. U manjoj tavi na vatri rastopi maslac. Pripremi lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Krumpire lagano posuši papirnatim ručnikom pa premaži maslacem, pospi začinima i posloži na lim. Peci na 200 °C oko 30-35 minuta.

    3

Dok se krumpiri peku, pomiješaj majonezu, korijandar, jogurt i limetu.

    4

Izvadi krumpire, pospi ih naribanim Grana padanom i vrati u pećnicu na još oko 5 minuta.

    5

Posluži uz majonezu ili druge umake prema želji.