Torta u obliku uskrsnog jajeta
Sastojci (10 Porcija)
Za biskvit:
120 g | maslaca |
100 g | šećera |
3 | jaja |
100 g | tamne čokolade |
130 g | mljevenih badema |
40 g | brašna |
1 žličica | praška za pecivo |
80 g | džema od jagode |
Za kremu:
1 vrećica | pudinga od vanilije (u prahu) |
500 ml | mlijeka |
80 g | šećera |
100 ml | eggnog pića |
250 g | maslaca (omekšanog) |
Za ukrašavanje:
30 g | čokoladica u obliku uskrsnih jaja |
20 g | sjeckanih pistacija |
Priprema
- 1
Mikserom pjenasto umuti maslac i šećer pa postupno dodaj jaja.
- 2
Grubo nasjeckaj čokoladu pa je otopi pa na pari i dodaj smjesi zajedno s mljevenim bademima, brašnom i praškom za pecivo. Dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu za biskvit.
- 3
Namasti kalup za pečenje u obliku jajeta i ulij smjesu. Peci 40 do 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C (ili 160 °C ventilator). Ako biskvit počne tamniti, nakon 30 minuta ga prekrij aluminijskom folijom.
- 4
Pečeni biskvit prebaci na rešetku da se ohladi pa prereži po pola. Zagrij džem od jagode pa njim premaži polovice biskvita.
- 5
Za kremu pomiješaj prah za puding s malo mlijeka dok ne postane glatko. Zakuhaj ostatak mlijeka i šećer pa ulij razmućeni prah i kuhaj dok ne dobiješ gusti puding. Prekrij ga prozirnom folijom i ohladi. U ohlađeni puding umiješaj eggnog.
- 6
Miksaj maslac dok ne postane pjenast pa postupno umiješaj puding, žlicu po žlicu.
- 7
Pola kreme premaži preko biskvita pa spoji polovice. Ostatkom kreme premaži vanjski dio torte i stavi hladiti najmanje 2 sata.
- 8
Ukrasi jaje čokoladnim jajima i sjeckanim pistacijama.