Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Torta u obliku uskrsnog jajeta

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 Porcija)

Za biskvit:

120 g maslaca
100 g šećera
3 jaja
100 g tamne čokolade
130 g mljevenih badema
40 g brašna
1 žličica praška za pecivo
80 g džema od jagode

Za kremu:

1 vrećica pudinga od vanilije (u prahu)
500 ml mlijeka
80 g šećera
100 ml eggnog pića
250 g maslaca (omekšanog)

Za ukrašavanje:

30 g čokoladica u obliku uskrsnih jaja
20 g sjeckanih pistacija

Priprema

    1

Mikserom pjenasto umuti maslac i šećer pa postupno dodaj jaja.

    2

Grubo nasjeckaj čokoladu pa je otopi pa na pari i dodaj smjesi zajedno s mljevenim bademima, brašnom i praškom za pecivo. Dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu za biskvit.

    3

Namasti kalup za pečenje u obliku jajeta i ulij smjesu. Peci 40 do 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C (ili 160 °C ventilator). Ako biskvit počne tamniti, nakon 30 minuta ga prekrij aluminijskom folijom.

    4

Pečeni biskvit prebaci na rešetku da se ohladi pa prereži po pola. Zagrij džem od jagode pa njim premaži polovice biskvita.

    5

Za kremu pomiješaj prah za puding s malo mlijeka dok ne postane glatko. Zakuhaj ostatak mlijeka i šećer pa ulij razmućeni prah i kuhaj dok ne dobiješ gusti puding. Prekrij ga prozirnom folijom i ohladi. U ohlađeni puding umiješaj eggnog.

    6

Miksaj maslac dok ne postane pjenast pa postupno umiješaj puding, žlicu po žlicu.

    7

Pola kreme premaži preko biskvita pa spoji polovice. Ostatkom kreme premaži vanjski dio torte i stavi hladiti najmanje 2 sata.

    8

Ukrasi jaje čokoladnim jajima i sjeckanim pistacijama.