Torta od palačinki sa mascarpone kremom i šumskim voćem
Sastojci (10 komada)
300 g | brašna |
3 | jaja |
350 ml | mlijeka |
100 ml | mineralne vode |
0.5 žličice | soli |
1 žličica | šećera |
100 g | rastopljenog maslaca |
Mascarpone krema
250 g | šećera u prahu |
500 g | mascarponea |
500 g | vrhnja za šlag |
3 | želatine u listićima |
Preljev šumsko voće
500 g | šumskog voća, po vašem izboru (maline, kupine, ribiz, borovnice ...) |
50 g | šećera |
2 žlice | gustina |
1 dcl | vode |
Priprema
- 1
Od navedenih sastojaka napraviti smjesu za palačinke. Peći na laganoj vatri, pazeći da palačinke ostanu mekane. Napraviti kremu za palačinke.
- 2
Od 400 g vrhnja za šlag izraditi šlag. Plosnatim nastavkom razraditi mascarpone i šećer u prahu. Listove želatine namočiti u vodi. Zagrijati preostali dcl vrhnja i dodati namočene listove želatine. Toplo vrhnje lagano dodavati u mascarpone pazeći da se smjesa ne zgruša. Na kraju dodati preostali šlag za vrhnje. Sa ovom kremom i preljevom od šumskog voća punimo palačinke.
- 3
U kalup promjera 20 cm slažemo palačinku, mascarpone kremu pa malo nadjeva, dok ne potrošimo sve sastojke. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stisne. Ukrasiti šumskim voćem po želji i listovima mente ili bosiljka.