kaufland.hr/recepti
Tortice od čokolade i lješnjaka bez pečenja
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (12 komada)
Prvi sloj:
120 g | smokava |
160 g | lješnjaka |
20 g | kakaa |
prstohvat | soli |
4 žlice | vode |
Drugi sloj:
500 g | indijskih oraščića |
1 | limun (sok) |
100 g | agavina sirupa ili meda |
200 g | kokosova ulja |
Treći sloj:
150 g | lješnjaka |
20 g | kakaa |
Priprema
- 1
1. Smiksaj smokve, lješnjake, kakao, sol i vodu u blenderu, oblikuj kuglice od tridesetak grama i utisni ih u dno silikonskog kalupa. 1. Indijske oraščiće natopi u vodi preko noći (dvaput promijeni vodu). 1. Sutradan, kad su oraščići nabubrili, smiksaj ih u blenderu sa sokom od limuna, zaslađivačem i kokosovim uljem. 1. Izlij u kalup dvije trećine kreme i ostavi u zamrzivaču da se stisne. 1. Samelji 100 g lješnjaka u pastu te ih pomiješaj s ostatkom kreme iz prethodnog koraka, dodaj kakao i raspodijeli po kalupima. 1. Ostavi u zamrzivaču da se stisne. Ukrasi polovicama lješnjaka, kakaom ili rastopljenom veganskom čokoladom po želji.