Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tortice od čokolade i lješnjaka bez pečenja

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 Komad)

Prvi sloj:

120 g smokava
160 g lješnjaka
20 g kakaa
soli
4 žlice vode

Drugi sloj:

500 g indijskih oraščića
1 limun (sok)
100 g agavina sirupa ili meda
200 g kokosova ulja

Treći sloj:

150 g lješnjaka
20 g kakaa

Priprema

    1

Smiksaj smokve, lješnjake, kakao, sol i vodu u blenderu, oblikuj kuglice od tridesetak grama i utisni ih u dno silikonskog kalupa.

    2

Indijske oraščiće natopi u vodi preko noći (dvaput promijeni vodu). Sutradan, kad su oraščići nabubrili, smiksaj ih u blenderu sa sokom od limuna, zaslađivačem i kokosovim uljem. Izlij u kalup dvije trećine kreme i ostavi u zamrzivaču da se stisne.

    3

Samelji 100 g lješnjaka u pastu te ih pomiješaj s ostatkom kreme iz prethodnog koraka, dodaj kakao i raspodijeli po kalupima. Ostavi u zamrzivaču da se stisne. Ukrasi polovicama lješnjaka, kakaom ili rastopljenom veganskom čokoladom po želji.