Tortice od vanilije (bez pečenja)
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
457/1910kcal / kJ
-
55 gUgljikohidrati
-
9 gBjelančevine
-
20 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
457/1910 kcal/kJ,
55 g Ugljikohidrati,
9 g Bjelančevine,
20 g Masti
Sastojci (6 komada)
120 g | badema |
150 g | zobenih pahuljica |
150 g | datulja |
35 g | gustina |
200 ml | napitka od zobi marke K-take it veggie |
200 ml | vrhnja za kuhanje marke K-take it veggie |
50 g | šećera |
1 vrećica | burbon šećera |
6 polovica | marelica iz staklenke, ocijeđene mase oko 180 gr |
Savjet
-
Sok od marelice iz staklenke iskoristi kao sirup i posluži ga uz mineralnu vodu, krišku limuna i malo matičnjaka kao osvježavajući proljetni napitak.
Priprema
- 1
Bademe i zobene pahuljice stavi u blender, dobro ih izmiksaj i polovicu prebaciti u zdjelu. Zagrijaj kokosovo ulje, ubaci datulje, izmiksaj dok ne dobiješ finu smjesu te pomiješaj s preostalim bademima i zobenim pahuljicama.
- 2
Smjesu ravnomjerno rasporedi u 6 kalupa za tortice (promjera oko 10 cm), utisni u kalup, oblikuj rub i stavi na hlađenje.
- 3
Pomiješaj gustin s 3 žlice napitka od zobi dok ne dobiješ glatku smjesu. Šećer i vanilin šećer zakuhaj s vrhnjem za kuhanje i preostalom količinom zobenog napitka, u kipuću tekućinu umiješaj pripremljeni gustin, kuhaj uz stalno miješanje 1-2 minute, ulij u zdjelu i stavi na hlađenje.
- 4
Ocijedi i posuši marelice te ravnomjerno rasporedi kremu u tortice, dodaj marelicu kao žumanjak i stavi na hlađenje.