Tortilje s mljevenim tofuom
Sastojci (4 porcije)
400 g | mljevenog tofua |
200 g | rajčice, odstraniti sjemenke i sitno nasjeckati |
0.5 žličice | mrvljenog čilija |
0.5 žličice | mljevenog kumina |
0.5 g | dimljene paprike |
6 žličica | Hot Chilli umaka |
50 g | tortilja čipsa |
3 lista | zelene salate |
8 | mini rajčica |
8 žličica | kukuruza iz konzerve |
60 g | ementalera |
60 g | cheddar sir |
4 žličice | kiselog vrhnja |
sol i papar | |
maslinovo ulje | |
8 komada | tortilje (promjera 24 cm) |
Priprema
- 1
Zagrij malo ulja u tavi pa dodaj mljeveni tofu. Kuhačom ga izlomi i usitni u tavi pa kratko zapeci. Dodaj sjeckanu rajčicu i promiješaj. Ubaci mrvljeni čili, mljeveni kumin, dimljenu papriku, sol i papar pa sve dobro zamiješaj i pirjaj oko pet minuta. Ulij malo vode, ako ti se smjesa učini presuha.
- 2
Zelenu salatu nareži na trakice, rajčice na kockice, a sireve naribaj. Iz četiri tortilje izreži manje krugove promjera oko 12 cm.
- 3
Uzmi prvu preostalu veliku tortilju i na sredinu stavi četvrtinu smjese s tofuom. Po smjesi razmaži žličicu i pol hot Chilli umaka. Pospi četvrtinom naribanog ementalera pa na sir stavi tortilja čips. Na čips dodaj trakice zelene salate pa kockice mini rajčica i kuhani kukuruz. Pospi cheddar sirom.
- 4
Uzmi manji krug tortilje i premaži ga žličicom kiselog vrhnja. Poklopi naslagane sastojke tako da stranu namazanu vrhnjem okreneš na cheddar. Lagano pritisni sve prema dolje. Širi rub veće tortilje preklopi prema centru manje tortilje. Rubove preklapaj po redu, odnosno ukrug. Na kraju trebaš dobiti „paketić“ koji podsjeća na šesterokut.
- 5
Zamotanu tortilju stavi na zagrijanu suhu tavu, tako da dio gdje se tortilje spajaju staviš s donje strane. Peci 2-3 minute dok tortilja s donje strane ne uhvati zlatno-smeđu boju. Zatim preokreni i peci još 1-2 minute s druge strane. Posluži toplo. Nemoj poklapati tortilje poklopcem ili folijom jer će omekšati, a trebaju ostati hrskave.