Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tripice (fileki) na bakin način

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (1 porcija)

700 g kuhanih telećih ili junećih, na trakice izrezanih tripica
100 g slanine
0.2 dl ulja
2-3 komada crvenog luka
4 režnja češnjaka
4 lovorova lista
1 vezica peršina
1 žlica crvene paprike
1 dl bijelog vina
3 dl pasirane rajčice
1 žlica maslinova ulja
Sol i papar
parmezan
4 veća krumpira

Priprema

    1

Na vrućem ulju zaprži sitno narezani crveni luk, slaninu i češnjak. Dodaj tripice, kratko pirjaj pa sve podlij sa malo vode (da prekrije tripice). Dodaj pire od rajčice, sjeckani peršin, crvenu papriku, lovorov list, sol, papar, maslinovo ulje i bijelo vino. Poklopi i lagano kuhaj 15-20 minuta uz povremeno miješanje. Krumpir skuhaj u posoljenoj vodi i posluži kao prilog. Tripice prije posluživanja pospi ribanim parmezanom. Nemoj zaboraviti nazdraviti čašom dobrog bijelog vina!