kaufland.hr/recepti
Turske pide s patlidžanima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
400 g | glatkog brašna |
1 | suhi kvasac |
1 žlica | šećera |
Prstohvat soli | |
2 žlice | maslinovog ulja |
300 ml | mlake vode |
Za nadjev
1 | luk |
1 | patlidžan |
nekoliko cherry rajčica | |
1 žličica | kumina |
0.5 žličice | dimljene mljevene paprike |
0.5 žličice | cimeta |
malo čilija u prahu |
Priprema
- 1
Pomiješaj suhe sastojke za tijesto pa u sredini napravi rupu. Ulij maslinovo ulje i postupno dodavaj mlaku vodu. Zamijesi tijesto pa ga ostavi na toplom sat vremena da udvostruči volumen.
- 2
Luk i češnjak usitni pa pirjaj na maslinovom ulju. Dodaj patlidžan narezan na kockice te nasjeckanu rajčicu i začine. Pirjaj oko 15 minuta.
- 3
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto podijeli na 4 dijela. Svaki dio razvaljaj u duguljasti oblik i stisni na krajevima pa presavini rubove prema unutra. Napuni nadjevom.
- 4
Peci oko 15 minuta.
- 5
Posluži pide posute sjemenkama nara i sojinim jogurtom s malo svježe mente.