Uskrsni kolačići
Sastojci (10 komada)
80 g | bijele čokolade |
180 g | omekšanog maslaca |
100 g | šećera |
1 žlica | vanilin šećera |
0.5 žličice | naribane korice limuna |
3 | jaja |
230 | brašna |
2 žličice | praška za pecivo |
25 | nasjeckanih pistacija |
50 g | badema |
150 ml | mlijeka |
50 g | šećera u prahu |
1 žličica | soka od limuna |
50 g | bijele čokolade za dekoriranje |
jestive boje | |
bomboni u obliku jaja |
Priprema
- 1
Bijelu čokoladu razlomi na kockice i rastopi iznad vodene kupelji.
- 2
U posudi pjenasto istuci maslac, šećer, vanilin šećer i koricu limuna, a zatim pažljivo dodaj jaja. Promiješaj pa umiješaj brašno, prašak za pecivo, pistacije, bademe, mlijeko i rastopljenu čokoladu.
- 3
Smjesu rasporedi u kalupe promjera četiri centimetra i peci u pećnici 30-ak minuta na 180°C.
- 4
Izvadi kolačiće iz pećnice i ostavi da ohlade.
- 5
U međuvremenu napravi preljev: rastopi ostatak bijele čokolade iznad vodene kupelji.
- 6
Šarenu glazuru napravi od šećera u prahu, soka limuna i jestivih boja.
- 7
Rasporedi preljev od bijele čokolade na kolačiće, ukrasi glazurom u boji te šarenim bombonima. Ostavi da se osuši prije posluživanja.