Vafli od knedla
Sastojci (2 porcije)
nekoliko | grančica timijana |
0.5 vezice | vlasca |
2 žlice | mlijeka |
1 | jaje |
sol | |
125 g | ljutike |
2 žličice | maslaca |
1 žlica | smeđeg šećera |
1 | štapić cimeta |
130 ml | suhog crnog vina |
100 ml | povrtnog temeljca |
1 žlica | škrobnog brašna |
400 g | crvenog kupusa |
1 žlica | suncokretova ulja |
2 žlice | lješnjaka |
papar |
Priprema
- 1
Vlasac sitno nasjekcaj,a timijan natrgaj na listiće. Knedle nareži na komadiće, zgnječi vilicom te pomiješaj s mlijekom, jajem, solju i timijanom pa umijesi glatko tijesto.
- 2
Ljutike prepolovi, posoli i pirjaj dvije minute na žličici rastopljeog maslaca u lončiću. Dodaj šećer i kratko karameliziraj, a zatim dodaj grančicu timijana i štapić cimeta. Dolij 100 ml vina i 50 ml temeljca, poklopi i lagano kuhaj 15-ak minuta. Nakon toga ukloni grančicu timijana i štapić cimeta te dodaj škrobno brašno razrijeđeno u malo vode.
- 3
Kupus operi i nareži na tanke trakice. Lješnjake i kupus pirjaj 2 do 3 minute na malo ulja u tavi. Dodaj ostatak vina i temeljca, kuhaj kratko dok tekućina malo ne ispari pa dodaj polovicu nasjeckanog vlasca i ostatak maslaca. Začini solju i paprom.
- 4
Tijesto rasporedi u aparat za vafle i ispeci dva velika vafla. Posluži vafle s pečenom guskom, pirjanim kupusom. Sve pospi ostatkom vlasca.