kaufland.hr/recepti
Vafli od krumpira s mousseom od krušaka i jabuka
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
67.4 gUgljikohidrati
-
12.5 gBjelančevine
-
12.3 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
67.4 g Ugljikohidrati,
12.5 g Bjelančevine,
12.3 g Masti
Sastojci (4 porcije)
Vafli:
300 g | krumpira |
4 | jaja |
40 g | šećera |
50 g | krumpirova brašna |
50 g | svježeg sira |
100 ml | mlijeka |
100 g | brašna |
Mousse:
po 2 kruške i jabuke | |
1 žlica | smeđeg šećera |
100 ml | jabučnog soka |
1-2 žlice | meda od cvijeta naranče |
malo čilija u prahu |
Priprema
- 1
Skuhaj krumpire s korom.
- 2
Jabuke i kruške oguli i nareži na kockice. U lončiću karameliziraj šećer pa dodaj sok od jabuke, a zatim dodaj i voće. Poklopi i lagano kuhaj 10 do 15 minuta. Nakon toga smiksaj u pire te začini medom i čilijem u prahu.
- 3
Skuhane krumpire i napravi pire od njih. U posudi pjenasto istuci jaje i šećer, a zatim dodaj pire od krumpira, mlijeko, sir i brašno te dobro promiješaj. Od dobivene smjese ispeci vafle u aparatu za vafle.
- 4
Po želji, vafle pospi šećerom u prahu i posluži s mousseom od krušaka i jabuka.