Vanilin kiflice
Sastojci (40 komada)
500- g | brašna |
pola | praška za pecivo |
50- g | mljevenih badema |
100- g | šećera |
1- vrećica | vanilin šećera |
prstohvat soli | |
250- g | maslaca |
jedno | jaje |
100- g | Šećera u prahu za posipanje |
za posipanje | vanilin šećer |
Priprema
- 1
Umijesi glatko tijesto od brašna, praška za pecivo, badema, šećera, vanilin šećera, soli, hladnog maslaca i jajeta. Oblikuj kuglu, zamotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak najmanje sat vremena, a najbolje preko noći.
- 2
Pekač obloži papirom za pečenje. Od tijesta oblikuj kuglice iste veličine, a od njih male valjke koje presavineš u kiflicu. Poredaj ih na pekač.
- 3
Peci u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 minuta.
- 4
Pomiješaj šećer u prahu i vanilin šećer. Još tople (ali ne vruće!) kiflice uvaljaj u smjesu šećera i vanilin šećera i ohladi ih do kraja na rešetki.
- 5
Savjet: Ako pekač s kiflicama staviš na hladno mjesto 30 minuta prije pečenja, kiflice se neće topiti tijekom pečenja.