Vanilin kiflice
Sastojci (40 Komad)
brašna | |
praška za pecivo | |
mljevenih badema | |
šećera | |
vanilin šećera | |
prstohvat soli | |
maslaca | |
jaje | |
Šećera u prahu za posipanje | |
vanilin šećer |
Priprema
- 1
Umijesi glatko tijesto od brašna, praška za pecivo, badema, šećera, vanilin šećera, soli, hladnog maslaca i jajeta. Oblikuj kuglu, zamotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak najmanje sat vremena, a najbolje preko noći.
- 2
Pekač obloži papirom za pečenje. Od tijesta oblikuj kuglice iste veličine, a od njih male valjke koje presavineš u kiflicu. Poredaj ih na pekač.
- 3
Peci u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 minuta.
- 4
Pomiješaj šećer u prahu i vanilin šećer. Još tople (ali ne vruće!) kiflice uvaljaj u smjesu šećera i vanilin šećera i ohladi ih do kraja na rešetki.Savjet: Ako pekač s kiflicama staviš na hladno mjesto 30 minuta prije pečenja, kiflice se neće topiti tijekom pečenja.