Vanilla-Raspberry-Cronuts
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
26 gUgljikohidrati
-
3 gBjelančevine
-
28 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
26 g Ugljikohidrati,
3 g Bjelančevine,
28 g Masti
Sastojci (9 porcija)
2 pakiranja lisnatog tijesta iz rashladne vitrine, po 270 g | |
Nešto brašna za posipanje | |
0.5 pakiranja | puding od vanilije (u prahu) |
100 ml | mlijeka (3,5 % m.m.) |
100 ml | vrhnja sa 30% m.m. |
35 g | šećera |
biljno ulje | |
100 g | smrznutih malina |
100 g | glazure za kolače od vanilije |
crvena jestiva boja | |
nekoliko šećernih perlica |
Savjet
-
Poboljšaj kremu sjemenkama jedne mahune vanilije u 1 žlicom naribane limunove korice.
Priprema
- 1
1. Razmotaj lisnato tijesto na radnoj površini posutoj brašnom, jedan list tijesta premaži vodom pa na njega stavi drugi list tijesta. 2. Razvaljaj valjkom za tijesto tako da se slojevi tijesta optimalno povežu. Ponovno premaži vodom, zdesna i slijeva zamotaj tijesto prema sredini i razvaljaj u četverokut veličine približno 25 x 25 cm. 3. Četverokut od tijesta zamotaj u foliju i ostavi barem sat vremena u hladnjaku. 4. U prašak za puding od vanilije dodaj 3 žlice mlijeka te zamiješaj glatku smjesu. Zakuhaj ostatak mlijeka s vrhnjem i šećerom, umiješaj smjesu za puding te kuhaj oko 1 minutu neprestano miješajući. 5. Puding izlij u zdjelicu, ostavi da se ohladi, pokrij folijom i stavi u hladnjak. 6. Pomoću okruglog izrezivača iz tijesta izreži 9 krugova (promjera 8 cm). Pomoću malog okruglog izrezivača u svakom krugu napravi rupu u sredini. 7. Zagrij ulje u fritezi ili u loncu na 180 stupnjeva. 8. Krugove od tijesta prži u dubokom ulju jedan za drugim 3-4 minute dok ne dobiju zlatno smeđu boju, okreni ih i prži opet 3-4 minute na drugoj strani. 9. Cronuts ocijedi na kuhinjskom papirnatom ručniku i ostavi da se malo ohlade. 10. Puding od vanilije izmiješaj u glatku smjesu, maline isjeckaj na komadiće, umiješaj u puding te tom smjesom napuni vrećicu za ukrašavanje. 11. Cronuts prepolovi horizontalno te napuni kremom od vanilije i malina.