kaufland.hr/recepti
Veganska majoneza u tri okusa
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
1 gUgljikohidrati
-
1 gBjelančevine
-
26 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
1 g Ugljikohidrati,
1 g Bjelančevine,
26 g Masti
Sastojci (8 porcija)
1 | limun (korica i sok) |
140 ml | napitka od soje |
1 žlica | senfa |
200 ml | suncokretova ulja |
sol i papar | |
1 žličica | umaka od soje |
1 žlica | sezamova ulja |
sušena ljuta papričica | |
1 žličica | prženog sezama |
2 žlice | crnih maslina, nasjeckati |
1 žličica | mažurana |
1 žlica | prženih nasjeckanih badema |
0.25 vezice | bosiljka |
1 granćica | mente |
0.25 vezice | korijandra |
Priprema
- 1
Limun operi, a zatim naribaj koricu i iscijedi sok.
- 2
U visoku posudu stavi napitak od soje, pola soka od limuna i senf te miksaj štapnim mikserom dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj ulje i miksaj još dvije minute.
- 3
Dobivenu majonezu začini koricom limuna, solju i paprom te razdijeli u tri zdjelice. Stavi 10-ak minuta u hladnjak.
- 4
U prvu zdjelicu s majonezom dodaj umak soje, sezamovo ulje, sušenu ljutu papričicu i sezam pa promiješaj.
- 5
U drugu zdjelicu dodaj masline, mažuran i bademe pa promiješaj.
- 6
U treću zdjelicu dodaj nasjeckani bosiljak, mentu i korijander pa promiješaj.
- 7
Ova tri okusa majoneze možeš poslužiti uz povrće s roštilja ili tofu.