Veganska makovnjača
Sastojci (2 komada)
600 g | glatkog brašna |
1 | suhi kvasac |
1 žličica | žličica soli |
20 g | smeđeg šećera |
40 g | kokosova ulja |
350 ml | mlake vode |
Za nadjev
400 g | mljevenog maka |
4 žličice | smeđeg šećera |
1 | vanilin šećer |
2 dcl | K-take it veggie sojinog napitka |
4 žlice | džema od marelice |
Priprema
- 1
Prosij brašno pa mu dodaj sol, šećer i suhi kvasac te otopljeno kokosovo ulje. Polako ulijevaj mlaku vodu i zamijesi tijesto do se ne počne odvajati od stijenki posude.
- 2
Posudu prekrij krpom i ostavi na toplom barem sat vremena da se tijesto digne.
- 3
U zdjeli pomiješaj mljeveni mak, smeđi šećer i vanilin šećer. Sve prelij kipućim sojinim napitkom pa dobro promiješaj.
- 4
Kad se malo ohladi, dodaj džem od marelice pa opet promiješaj.
- 5
Tijesto premijesi pa podijeli na dva dijela. Razvaljaj u pravokutni oblik dužine oko 35 cm, a debljine do pola centimetra.
- 6
Tijesto premaži polovicom nadjeva. Zamotaj roladu po dužoj strani tijesta. Krajeve rolade "ušuškaj" prema unutra. Na isti način pripremi drugu roladu.
- 7
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 35 do 40 minuta. Ostavi da se ohladi pa pospi šećerom u prahu.