Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganske čokoladice

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 komada)

40 g kokosova brašna
40 g mljevenih badema
3 žlice kokosovog ulja
3 žlice javorovog sirupa

Za kremasti sloj

120 g kikiriki maslaca
1.5 žlica kokosovog ulja
1 žličica arome vanilije
2 žlice javorovog sirupa
1 prstohvat cvijeta soli

Za čokoladni sloj

100 g veganske mliječne čokolade
1 žličica kokosovog ulja
1 prstohvat cvijeta soli

Priprema

    1

U zdjeli pomiješaj kokosovo brašno i mljevene bademe. U manjoj tavi rastopi 3 žlice kokosovog ulja pa prelij preko kokosa i badema. Ulij javorov sirup i sve promiješaj špatulom dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.

    2

Manji kalup za pečenje (cca 12 x 20 cm) obloži papirom za pečenje pa na njega dodaj smjesu. Poravnaj je špatulom te peci u pećnici na 180 °C oko 12 minuta. Izvadi i pusti da se ohladi.

    3

U manji lonac dodaj kikiriki maslac, kokosovo ulje, aromu vanilije, javorov sirup i cvijet soli. Miješaj na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Skini s vatre i pusti da se skroz ohladi.

    4

Ohlađenu smjesu s kikirikijem prelij preko pečene baze te stavi u zamrzivač na 1 sat.

    5

U zdjelicu natrgaj čokoladu i dodaj kokosovo ulje. Rastopi u mikrovalnoj ili na pari. Prelij preko ostalih slojeva, posoli cvijetom soli i stavi u zamrzivač na 15-ak minuta. Nemoj predugo držati u zamrzivaču, jer bi čokolada mogla popucati.

    6

Sve slojeve povuci s papirom za pečenje pa prebaci na dasku za rezanje, nareži na prutiće i posluži.