Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganske kakao kocke

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 Komad)

Sastojci:

215 g brašna
30 g kakao praha
1 žličica sode bikarbone
0.5 žličice soli
150 g smeđeg šećera
125 ml maslinovog ulja
250 ml vode
2 žlice jabučnog octa

Za premazivanje:

3 žlice džema od jagode
2 žlice ruma

Za čokoladnu glazuru:

200 g tamne čokolade
200 g veganskog slatkog vrhnja ili kokosovo mlijeko

Priprema

    1

U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, sodu bikarbonu, sol i šećer. Umiješaj i nasjeckanu čokoladu i kakao.

    2

U drugoj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje s vodom. Dodaj mokre sastojke suhima i sve dobro sjedini.

    3

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.

    4

Mali kalup, promjera 20 x 30 cm, obloži papirom za pečenje. Izlij u njega pripremljenu smjesu i peci oko pola sata ili biskvit provjeri s čačkalicom dok ne ostane suha. Pečeni kolač dobro ohladi.

    5

Za premaz, pomiješaj džem i rum u lončiću pa ih zagrij na laganoj vatri kako bi se povezali u glatku smjesu.

    6

Za čokoladnu glazuru, čokoladu nasjeckaj i prelij vrhnjem zagrijanim do vrenja. Ostavi tako 3-4 minute, pa zatim dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu.

    7

Kolač prvo premaži mješavinom džema od jagoda i ruma te na kraju čokoladnom glazurom.