Veganske kakao kocke
Sastojci (12 Komad)
Sastojci:
215 g | brašna |
30 g | kakao praha |
1 žličica | sode bikarbone |
0.5 žličice | soli |
150 g | smeđeg šećera |
125 ml | maslinovog ulja |
250 ml | vode |
2 žlice | jabučnog octa |
Za premazivanje:
3 žlice | džema od jagode |
2 žlice | ruma |
Za čokoladnu glazuru:
200 g | tamne čokolade |
200 g | veganskog slatkog vrhnja ili kokosovo mlijeko |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, sodu bikarbonu, sol i šećer. Umiješaj i nasjeckanu čokoladu i kakao.
- 2
U drugoj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje s vodom. Dodaj mokre sastojke suhima i sve dobro sjedini.
- 3
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- 4
Mali kalup, promjera 20 x 30 cm, obloži papirom za pečenje. Izlij u njega pripremljenu smjesu i peci oko pola sata ili biskvit provjeri s čačkalicom dok ne ostane suha. Pečeni kolač dobro ohladi.
- 5
Za premaz, pomiješaj džem i rum u lončiću pa ih zagrij na laganoj vatri kako bi se povezali u glatku smjesu.
- 6
Za čokoladnu glazuru, čokoladu nasjeckaj i prelij vrhnjem zagrijanim do vrenja. Ostavi tako 3-4 minute, pa zatim dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu.
- 7
Kolač prvo premaži mješavinom džema od jagoda i ruma te na kraju čokoladnom glazurom.