Veganske polpete od leće s umakom od indijskih oraščića
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
43 gUgljikohidrati
-
26 gBjelančevine
-
28 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
43 g Ugljikohidrati,
26 g Bjelančevine,
28 g Masti
Sastojci (4 porcije)
250 g | crvene leće |
1 | mrkva |
1 | luka |
1 | češnjaka |
5 | ljuta papričica |
4 žlice | zobenih pahuljica |
4 žlice | sezama |
sol i papar | |
malo | kumina |
mljevena crvena paprika |
Dip od indijskih oraščića
150 g | indijskih oraščića |
1 vezica | vlasca |
0.5 vezice | peršina |
Sok 1 limuna | |
1 žličica | soli |
Priprema
- 1
Leću operi i skuhaj prema uputama na pakiranju, a zatim procijedi.
- 2
Vlasac i peršin operi pa nasjeckaj.
- 3
Indijske oraščiće ubaci u visoku posudu, dodaj hladnu vodu (dovojlno da prekrije oraščiće) te smiksaj štapnim mikserom. Dodaj vlasac i peršin te sok limuna. Začini solju.
- 4
Mrkvu oguli i sitno naribaj, a zatm dobro procijedi višak vode kroz sito.
- 5
Češnjak i luk sitno nasjeckaj.
- 6
Ljutu papričicu prepolovi po duljini, očisti od sjemenki i nareži.
- 7
U većoj posudi pomiješaj leću, zobene pahuljice, češnjak, luk, naribanu mrkvu i ljutu papričicu te dobro promiješaj.
- 8
Začini solju, paprom, kuminom i crvenom paprikom te oblikuj 12 polpeta. Uvaljaj ih potom u sezam te peci u vrućem ulju oko tri minute sa svake strane.
- 9
Posluži s dipom od indijskih oraščića i salatom po želji.