Veganske šnicle od celera s umakom od gljiva
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
955/3965kcal / kJ
-
55 gUgljikohidrati
-
16 gBjelančevine
-
72 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
955/3965 kcal/kJ,
55 g Ugljikohidrati,
16 g Bjelančevine,
72 g Masti
Sastojci (2 porcije)
300 g | celera korjenaša |
110 ml | K-take it Veggie napitka od soje, nezaslađen, bio |
1 žlica | senfa |
sol i papar | |
3 žlice | pšeničnog brašna |
1 žličica | slatke paprike |
100 g | krušnih mrvica |
100 ml | ulja za prženje |
Za umak
1 glavica | luka |
2 grančice | peršina |
200 g | šampinjona, smeđih |
2 žlice | ulja za prženje |
150 ml | povrtnog temeljca |
100 g | sojinog vrhnja za kuhanje |
sol i papar |
Savjet
-
Ostalo vam je još celera? Onda možete skuhati pire od celera. Pritom koristiti sojin napitak, veganski maslac, muškatni oraščić, sol i papar.
Priprema
- 1
Za pripremu šnicli oguliti celer, za svaku porciju narezati po 2 ploške celera debljine oko 1 cm i kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 1 minutu. Zatim posušiti kuhinjskim ručnicima.
- 2
Pomiješati sojin napitak sa senfom te začiniti sa soli i paprom. Pomiješati brašno i papriku u prahu. U drugu zdjelu dodati krušne mrvice. Ploške celera uvaljati jednu po jednu u brašno, potom u smjesu soje i senfa i na kraju u krušne mrvice.
- 3
Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržiti šnicle od celera oko 6 minuta uz okretanje. Ocijediti na rešetki.
- 4
Za umak oguliti i sitno nasjeckati luk. Oprati peršin, otresti i listove nasjeckati na krupno. Šampinjone očistiti i narezati na četvrtine ili šestine ovisno o veličini. Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj temperaturi. U tome popržiti gljive, dodati luk i zaliti temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Pirjati oko 4 minute dok umak ne postane kremast.
- 5
Odvojiti dio peršina za dekoraciju. Ostatak umiješati u umak i začiniti sa soli i paprom. Šnicle od celera poslužiti s umakom od gljiva i ukrasiti peršinom.