Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganske šnicle od celera s umakom od gljiva

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 955/​3965
    kcal / kJ
  • 55 g
    Ugljikohidrati
  • 16 g
    Bjelančevine
  • 72 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    955/3965 kcal/kJ, 55 g Ugljikohidrati, 16 g Bjelančevine, 72 g Masti

Sastojci (2 porcije)

300 g celera korjenaša
110 ml K-take it Veggie napitka od soje, nezaslađen, bio
1 žlica senfa
sol i papar
3 žlice pšeničnog brašna
1 žličica slatke paprike
100 g krušnih mrvica
100 ml ulja za prženje

Za umak

1 glavica luka
2 grančice peršina
200 g šampinjona, smeđih
2 žlice ulja za prženje
150 ml povrtnog temeljca
100 g sojinog vrhnja za kuhanje
sol i papar

Savjet

  • Ostalo vam je još celera? Onda možete skuhati pire od celera. Pritom koristiti sojin napitak, veganski maslac, muškatni oraščić, sol i papar.


Priprema

    1

Za pripremu šnicli oguliti celer, za svaku porciju narezati po 2 ploške celera debljine oko 1 cm i kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 1 minutu. Zatim posušiti kuhinjskim ručnicima.

    2

Pomiješati sojin napitak sa senfom te začiniti sa soli i paprom. Pomiješati brašno i papriku u prahu. U drugu zdjelu dodati krušne mrvice. Ploške celera uvaljati jednu po jednu u brašno, potom u smjesu soje i senfa i na kraju u krušne mrvice.

    3

Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržiti šnicle od celera oko 6 minuta uz okretanje. Ocijediti na rešetki.

    4

Za umak oguliti i sitno nasjeckati luk. Oprati peršin, otresti i listove nasjeckati na krupno. Šampinjone očistiti i narezati na četvrtine ili šestine ovisno o veličini. Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj temperaturi. U tome popržiti gljive, dodati luk i zaliti temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Pirjati oko 4 minute dok umak ne postane kremast.

    5

Odvojiti dio peršina za dekoraciju. Ostatak umiješati u umak i začiniti sa soli i paprom. Šnicle od celera poslužiti s umakom od gljiva i ukrasiti peršinom.