Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski burger od crvene leće

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 komada)

190 g suhe crvene leće
2 žlice koncentrata rajčice
sol i papar
0.5 žličice češnjaka u prahu
1 žličica kumina
0.5 žličice sušenog timijana
2 žličice nasjeckanog peršina
1 žličica sušenog luka
1 mrkva
3 žlice zobenog brašna
maslinovo ulje

Za salatu

1 mrkva
100 g kupusa
sol i papar
3 žlice veganske majoneze
1 žličica Dijon senfa
2 žlice soka od limuna

Ostalo

4 peciva za burger
zelena salata

Priprema

    1

Prema uputi na pakiranju skuhaj crvenu leću, možeš je i malo „raskuhati“. Ocijedi je u cjedilu pa prebaci u veću zdjelu.

    2

U leću dodaj koncentrat rajčice, sol, papar, češnjak u prahu, kumin, sušeni timijan, peršin i sušeni luk. Dobro promiješaj pa dodaj naribanu mrkvu i zobeno brašno. Vilicom izradi u ujednačenu smjesu pa rukama oblikuj četiri burgera. Ako ti se smjesa čini premekana, dodaj još brašna.

    3

U tavi zagrij maslinovo ulje pa ispeci burgere s obje strane (3-4 minute sa svake strane) dok ne uhvate smeđu boju.

    4

Peciva prepolovi pa ih također zapeci na maslinovu ulju.

    5

Za salatu naribaj kupus i mrkvu. Pomiješaj ih u zdjeli pa dodaj sol, papar, vegansku majonezu, Dijon senf i sok limuna te promiješaj.

    6

Donji dio peciva premaži majonezom, dodaj listove zelene salate, na njih stavi burgere od leće, a na vrh salatu od kupusa i mrkve te posluži.