Veganski čokoladni mousse
Sastojci (2 porcije)
150 g | K-Favourites tamne čokolade s 85% kakaa |
1 žlica | napitka od soje |
425 g | K-Classic slanutka, kuhanog, iz konzerve (ekvivalentno 125 ml akvafabe) |
1 žličica | limunovog soka |
1 žličica | šećera |
1 vrećica | vanilin šećera |
50 g | borovnica |
2 grančice | mente |
Priprema
- 1
Grubo nasjeckati čokoladu i otopiti na pari. Umiješati napitak od soje. Staviti posudu sa strane i ostaviti da se malo ohladi.
- 2
Istresti slanutak u cjedilo, a ispod postaviti zdjelu da tekućina iz konzerve iscuri u nju. Pomiješati akvafabu (tekućinu od slanutka) s limunovim sokom, šećerom i vanilin šećerom te miksati ručnim mikserom oko 10 minuta dok smjesa ne postane čvrsta. Smjesu umiješati u lagano ohlađenu čokoladu i poklopljeno odložiti u hladnjak na oko 2 sata dok se mousse ne stisne.
- 3
Probrati borovnice, pažljivo oprati i ostaviti da se ocijede. Oprati metvicu, otresti i otkinuti listove. Preostalu čokoladu krupnije naribati. Veganski čokoladni mousse ukrasiti borovnicama, metvicom i ribanom čokoladom te poslužiti.